sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Portfolio



Portfolio on päiväkirja siitä, miten koskettelukirja valmistui. Diplomityön arvionnissa otetaan huomioon sekä varsinainen työ että siitä kertova portfolio. 

Portfolion kartonkisivut ja askartelupapereilla päällystetyt pahviset sivut on nidottu yhteen kirjarenkailla. Olin liimaillut papereita pahvinpalojen päälle jo aiemmin, joten esitöihin ei mennyt aikaa. 

Kannessa on nimeni Braille-aakkosilla. Louis Braille kehitti pistekirjoituksen v. 1824 ja Suomessa pistekirjoitusta on opetettu 1860-luvulta lähtien. Pistekirjoitus on periaatteiltaan samanlainen kaikkialla maailmassa.

Portfoliossa on neljä osiota:

1. MIKÄ
Poimin ensimmäiseen osioon otteita blogista: siitä, mistä kaikki sain alkunsa, mitä kursseja suoritin ennen diplomityötä ja mitä teemaksi valitsemani "kirjallinen teos" minulle merkitsee. Ykkösosiossa on myös taustatiedoista, aikataulusta ja Celian osuudesta muutamat kappale. 

2. MITEN
Toinen osio tarkentaa materiaalivalintoja, työvälineitä ja -menetelmiä. Siinä on luonnoksia, kaavoja, kangasnäytteitä, työvaiheselostuksia ja valokuvia. 



 3. PLAN A+B
Kolmas osio sisältää alkuperäisen 20.9.2016 päivätyn toimintasuunnitelman ja siihen tulleet muutokset ja lisäykset. 

4. SUMMA
Viimeisessä osiossa on ideoinnin ja valmistusprosessin ajankäyttösuunnitelma ja suunnitelman toteutuminen.

Haaveita pitää ihmisellä olla ja haluaisin tehdä Emmasta kertovalle kirjalle jatko-osia, kuin myös ohjata koskettelukirjakurssin. Tai vaikka kaksikin
Mikäli "Emman kirja" läpäisee Suomen esikilpailun, se lähtee neljän muun koskettelukirjan kanssa edustamaan Suomea Ranskaan 26-28.10.2017 pidettävään kansainväliseen, joka toinen vuosi järjestettävään Tactile Book -kilpailuun.

Kunhan koko lukio on plakkarissa, taidan pitää pienen breikin opiskeluissani. Joskin kannettavan kirjanmerkeissä on jo odottamassa avoimen yliopiston aikuiskasvatustieteen kurssien linkkejä...

Kevätaurinko lämmittää jo ja kohta on jälleen kesä. Luonto näyttää omat käsityötaitonsa

Kuva: Kirsi Tahkola
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti